ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

ΞΥΛΙΝΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ από ολόκληρους κορμούς δέντρων

εικόνα_Viber_2024-01-06_12-49-41-943

Τα πλεονεκτήματα μιας κατοικίας από ολόκληρους κορμούς δέντρων είναι πολλά έναντι μιας συμβατικής κατοικίας. Το ξύλο είναι ζωντανός οργανισμός, ζει και αναπνέει και παραμένει ζωντανό για αρκετές δεκαετίες, ο αέρας μέσα στο σπίτι φιλτράρεται και πάντα είναι καθαρός και η υγρασία διατηρείται σε χαμηλά & σταθερά επίπεδα, για αυτό το λόγο οι γιατροί συνιστούν στους πάσχοντες από ρευματισμούς, αρθριτικά, αλλεργίες κ.λ.π. να διαμένουν σε τέτοιες κατοικίες.  Η επιλογή διαμονής σε ξύλινη κατοικία από ολόκληρους κορμούς, είναι όπως όταν ζεις μέσα στο δάσος και επομένως εξασφαλίζει υγιεινή διαβίωση σε φυσικό περιβάλλον.

 

ü  Τα υλικά που κατασκευάζονται οι κατοικίες αυτές είναι οικολογικά, αφού το ξύλο είναι φυσικό υλικό και δεν γίνεται καμία επεξεργασία ή πρόσμιξη/προσθήκη άλλων υλικών για την επεξεργασία τους, τα υλικά συντήρησης του ξύλου είναι το βερνίκι εμποτισμού το οποίο δεν είναι τοξικό.

ü  Το ξύλο ως φυσικό υλικό έχει πολύ μικρή θερμοχωρητικότητα. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι με τους κορμούς έχουμε πάνω από 60% εξοικονόμηση ενέργειας,  μπορούμε εύκολα να ζεστάνουμε αυτές τις κατοικίες και να διατηρήσουμε τη θερμοκρασία που θέλουμε, αλλά είναι και δροσερές το καλοκαίρι. Πρόκειται πραγματικά για την απόλυτη  βιοκλιματική κατοικία.

ü  Οι κατασκευές από ολόκληρους κορμούς είναι 100% αντισεισμικές.

ü  Έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής και αντέχουν εκατοντάδες χρόνια και σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Η συντήρηση τους δεν απαιτεί μεγάλη δαπάνη, είναι εύκολη και πρέπει να γίνεται κάθε 4 χρόνια περίπου. 

ü  Ο χρόνος παράδοσης δεν ξεπερνά τους 4 μήνες συνολικά και επειδή η κατασκευή τους είναι προϊόν βιομηχανίας, δεν απαιτούνται ένσημα του Ι.Κ.Α. για την  συναρμολόγηση τους η οποία γίνεται σε λίγες μέρες, από ειδικούς τεχνίτες.

ü  Δεν υπάρχει περιορισμός στην εφαρμογή οποιουδήποτε σχεδίου.